Vse ekipe KK Portorož v pogonu

Vse tekmovalne ekipe našega kluba so pričele z treniranjem, najprej ekipi U18 in U20, ki ju bo vodil Samo Miška. S treningi so pričeli 3.8.2023. Fantje trenirajo dvakrat dnevno in se vneto pripravljajo na kvalifikacije za novo sezono. Prve tri tedne so trenirali v ŠD Lucija, od 21.8.2023 do 25.8.2023 so na pripravah v Tolminu. Obe ekipi nastopata v kvalifikacijah za 1. SKL, kjer U20 čakajo nasprotniki KD Gorica, MP Sežana in zmagovalec iz para predkvalifikacij Plamapur in Koper. Ekipa U18 bo nastopila že v predkvalifikacijah, proti ekipi Koper Rumeni. V primeru večjega števila doseženih točk v seštevku obeh tekem, dobimo nasprotnike glede na zmagovalce v parih MP Sežana - Dornberk, Leone Ajdovščina - Tera Tolmin in Perfect Move Postojna - Izola.

Ekipi U16 in U14, ki ju bo v prihodnji sezoni vodil Bojan Đorđević sta pričeli s treningi 14.8.2023, trenutno so ravnotako na pripravah v Tolminu. V ekipah vlada izredno dobra kemija, kar se čuti in zelo lepo je videti fante ko v velikem številu obiskujejo treninge. Ekipa U16 bo nastopila v predkvalifikacijah proti Jančam B iz Ljubljane. Tekmi bosta 14. in 17. septembra .

Fantje letnika 2010 in 2011 se bodo pomerili proti ekipam Koper beli 13. 9. in 16. 9.2023 , ravnotako v predkvalifikacijah. V primeru večjega števila doseženih točk jih čakajo nasprotniki: Pivka Perutninarstvo, Gorica Beli in MP Sežana rdeči.

Tudi ekipi U12 in U10 sta pričeli s treningi, pod taktirko trenerjev Muja Semanića in Bojana Đorđevića, so pričeli s treningi 14.8.2023 v Montažni dvorani Balon, sedaj pa pridno nabirajo moči v Tolminu na klubskih pripravah. Fantje pričnejo s tekmovanjem v mesecu Januarju 2024, pred tem pa bodo odigrali nekaj pripravljalnih tekem in neuradnih turnirjev.

Tudi članska ekipa je pričela s treningi 14.8.2023, saj se tekmovanje v 2. SKL prične že 30.9.2023, ko v domači dvorani gostimo KK PlamaPur - Ilirska Bistrica. Ekipa se vneto pripravlja na novo sezono, okrepljena z novim pomočnikom, bivšim igralcem Adinom Kavgićem. Trener ostaja Denis Nusdorfer, ki je prvi teden namenil kondicijski pripravi. Poleg Kavgića trenerja ne bosta mogla računati na Žigo Bahorja, ki mu izmenska služba ne dopušča aktivnega igranja košarke. Elmir Haskić odhaja na posojo v Ježico iz Ljubljane, kjer opravlja tudi študij, prav tako je odšel Cleg Huyghens Moukengue, ki ni zadovoljil pričakovanj strokovnega vodstva. Luka Krmac bo treniral z ekipo, ne bomo pa igral, saj aktivneje vstopa v družinsko podjetje, dosedanji kapetan Aleks Cvetičanin bo prevzel funkcijo direktorja našega kluba.

Upokojitve in odhode igralcev je trenerski štab skušal kar se je dalo dobro nadomestiti. Prva okrepitev je Matija Radanović, ki je že stari znanec našega kluba, tukaj je nastopal že večkrat in ga dobro poznamo. Drugi je Adrian Hirschmann, branilec, doma iz Kranja, krasi ga izjemen prodor in met. Visoko razumevanje igre, nadpovprečna igra v obrambi glede na napadalni arsenal in "killer" instinkt so njegove glavne lastnosti, kot tak bo za naš klub velika okrepitev. Naslednji novinec je Matic Pristopnik, ki prav tako kot Adrian in Matija prihaja iz MP Sežana. Matic je vrhunski strelec iz razdalje, dobro fizično pripravljen, lahko igra zelo agresivno v obrambi in hitro prehaja v protinapade. Pričakujemo veliko trojk z njegovo "mehko" levico, a hkrati stalno borbenost in nepopustljivost. Ostale odhode bomo skušali nadomestiti z igralci iz mladinskega pogona, treningom so že priključeni Cergolj in Tuhčić, v prihodnje bodo tudi nekateri drugi fantje. Glavnina ekipe ostaja iz pretekle sezone, čakamo še na odločitev Tima Škerbca, ki ima na mizi ponudbo iz tujine in je v fazi odločanja.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *