Zmaga v mariborski Lukni

Zmaga v mariborski Lukni

Mornarji se iz zasneženega Maribora vračajo s pomembno zmago. Tudi na gostovanje v Maribor je portoroška zasedba odpotovala brez poškodovanih Radanoviča in Katonarja. Zaradi službenih obvez ni bilo Jovanovića, z ekipo je pripotoval tudi poškodovani kapetan Cvetičanin.
Tekmo so mornarji pričeli odlično in predvsem po zaslugi trojk Miklavčiča in košev Škerbca so si hitro priigrali vodstvo. Prvo četrtino so mornarji dobili z izidom 21:25.
V prvi četrtini so domači še nekako s tesnim pokrivanjem uspevali zaustavljati Rogeljo, ki pa se je v nadaljevanju vendarle razigral in ob pomoči Hodžića , Kavgića  , Krmaca in Žikovića so si portorožani priigrali tudi najvišjo razliko +17 ( 30:47 v 17. minuti) . Do polčasa so domačini uspeli znižati izid na -14 ( 37:51) , predvsem po zaslugi visokega Nuhanoviča , ki je pobiral skoke v napadu in jih zaključeval z lahkimi koši.
V tretji četrtini je sledil juriš domačinov, razigral se je njihov najboljši posameznik Hrstić, ki je zadeval iz vseh pozicii in prednost mornarjev je kopnela iz minute v minuto, portorožani so popustili v obrambi, saj sta  Rogelja in Hodžić dobila 4 osebno napako , Škerbec in Kavgić pa sta jih imela po 3. Zaradi kratke klopi (igralo je 7 igralcev), je popustila intenziteta obrambe kar so domačini izkoristili in se približali na -2 .
V zadnjih 10 minut tekme je Portorož krenil s +4 (66:70).
V zadnji četrtini so domačini prišli do drugega vodstva na tekmi 83:82 ( v 38. minuti), sledil je prodor Rogelje za + 3, nato neuspešen napad domačinov in dva zadeta prosta meta Škerbca za + 3 ( 83:86 ). S košem Nuhanoviča so domačini zmanjšali na 85:86, nato je ponovo zadel Škerbec 85:88.
Petdeset sekund pred koncem je Nuhanovič pobral skok v napadu in dosegel koš pod prekrškom zgrešil je dodatni prosti met ( 87:88) , portorožani so krenili v napad , kjer sta meta za 3 točke zgrešila najprej Rogelja , nato še Škerbec,
v skoku je Kavgič naredil osebno napako na Hristićem in domačini so imeli 13 sekund pred koncem tekme prosta meta
za ponovno vodstvo. Hristić je dvakrat zgrešil, skok je pobral Rogelja, nad katerim je bil storjen prekršek.
Rogelja je prvi prostimet zadel ( 87:89) , drugega zgrešil, skok v napadu je dobil Škerbec, nad katerim so domačini
4 sekunde pred koncem naredili prekršek. Škerbec je rutinirano realiziral oba prosta meta 87:91 in domačini so s trojko Pešaka v zadnji sekundi uspeli le ublažiti poraz 90:91.

Zaslužena zmaga zdesetkanega Portoroža za katerega so koše dosegli: Škerbec 28, Rogelja 21, Hodžić 19, Miklavčič 11, Kavgič 4, Žiković 6 in Krmac 2.

Z zmago je Portorož iz 7. mesta skočil na 4. pozicijo 2. SKL .

V soboto ob 15 uri pričakujemo v ŠD Lucija ekipo VBO Ljubljana.

Nato zaključujemo prvi del prvenstva s preloženo tekmo 6. kola v Ljubljani pri vodilnem Slovanu.

Drugi del prvenstva bo Portorož pričel z domačo tekmo 13. kola proti Mesariji Prunk 8.1. 2022 ob 20.00 uri v ŠD Lucija.
Tekmo 12. kola , ki bi morala biti odigrana 26.12.21 bo Portorož odigral v Novi Gorici 12. 1 . 2022.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja