Še peta zmaga članov v 2. SKL

V primorsko-notranjskem derbiju sta se v športni dvorani Lucija srečali ekipi KK Portorož in KD PVC Nagode Postojna.
Domačini so ponovno nastopili oslabljeni, brez poškodvanih Katonarja in Radanoviča in ter rekonvalescentov bratov Cvetičanin. Dogajanje na igrišču je pokazalo, da gre za spopad dveh izenačenih ekip, ki sta uprizorili lepo in borbeno košarkarsko predstavo. Na koncu so zasluženo slavili mornarji z izidom 87:74 ( 15:18, 27:22, 17:19, 28:15).

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so imeli pod košem razpoloženega veterana Solda, za katerega domačini niso našli rešitve. Gostje so dobili prvo četrtino za 3 točke razlike.
V drugi četrtini se je razigral trio Rogelja-Miklavčič-Škerbec in prednost gostov se je stopila, ob polčasu so vodili mornarji z izidom 42:40.

V tretji četrtini so domačini nekajkrat povedli za 6 točk razlike, odlično sta nekaj akcij odigrala še Kavgič in Hodžić, vendar so se gostje venomer vračali, predvsem po zaslugi zanesljivega meta za 3 točke v režiji Borseta in Stoparja.
V zadnjih 10 minut tekme sta ekipi štartali izenačeni 59:59.

V 32. minuti je bil izid 66:65 za domačine, nato so s koši Miklavčiča in Škerbca domačini ponovno ušli na +6 (71:65).
Prednosti niso več izpustili iz rok, 10 sekund pred koncem tekme je Rogelja dosegel z zadeto trojko najvišjo razliko na tekmi 87:71, ki jo je nato v zadnji sekundi Stopar znižal na končnih 87:74.

Pri domačinih je ponovo izstopal Tim Škerbec z dvojnim dvojčkom (26 točk + 15 skokov , efektivnost 30), sledila sta mu Rogelja ( 19 točk, 7 asistenc in 5 skokov) ter Miklavčič (15 točk, 7 asistenc in 3 skoke). K zmagi so svoj delež dodali še Adin Kavgič ravnotako z dvojnim dvojčkom ( 10 točk in 10 skokov) in Hodžič ( 10 točk in 6 skokov). Med strelce so se vpisali še Žiković 3 točke ter Krmac in Jovanovič s po 2 točkama.

Pri gosteh je bil ponovno najboljši posameznik Aljaž Stopar 23 točk, sledila sta mu Borse 16 točk in Zalar 14 točk , slednji je vknjižil še 9 skokov in 7 asistenc.

Z zmago je Portorož napredoval na 7. mesto, v soboto v ŠD Luciji pričakuje močno zasedbo Trotov iz Novega mesta, ki trenutno zasedajo 2 . mesto na lestvici.

Sledi gostovanje pri AKK Branik , s tekmo 11. kola doma proti Ljubljani bo zaključen 1. del prvenstva.

Portorožani bodo konec decembra morali v gosteh nadoknaditi še preloženo tekmo proti še nepremagani ekipi Slovana .

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen.