PODELJENE TEKMOVALNE LICENCE ČLANSKIH LIG ZA SEZONO 2019/2020,

Ljubljana – Komisija za licenciranje KZS je na svojih sejah obravnavala prejeto dokumentacijo klubov v postopku pridobivanja tekmovalnih licenc za sezono 2019/2020. Licenčni postopek so uspešni opravili vsi klubi, ki so tako pridobili ustrezne tekmovalne licence. Po prejetem poročilu Komisije za licenciranje, posredovanih prijavah klubov ter izpolnitvi pogojev tekmovalnega pravilnika in določil tekmovalnih propozicij pa je Tekmovalna komisija KZS objavila tudi pregled prijavljenih ekip za sodelovanje v članskih tekmovanjih v prihajajoči tekmovalni sezoni.V prvem delu licenciranja za tekmovalno sezono 2019/2020 so klubi morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2018. Za pridobitev tekmovalne licence za sezono 2019/2020 za 1. SKL je zaprosilo vseh 10 prvoligašev iz sezone 2018/2019 ter prvak 2. SKL, vseh 11 klubov pa je licenco tudi prejelo. Za 2. moško SKL je licenco prejelo 13 klubov, za 3. moško SKL je licenco prejelo 25 klubov, medtem ko ženski klubi licenciranja ne opravljajo.  Klube 1. SKL, 2. SKL in 3. SKL v mesecu septembru čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi kriteriji in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2019.

Po prejetem poročilu Komisije za licenciranje o izdanih tekmovalnih licencah, posredovanih prijavah klubov, izpolnitvi pogojev tekmovalnega pravilnika in določil tekmovalnih propozicij pa je Tekmovalna komisija KZS objavila pregled prijavljenih ekip za sodelovanje v članskih tekmovanjih v tekmovalni sezoni 2019/2020. Ko bodo znani dokončni koledarji vseh mednarodnih tekmovanj, bodo klubom posredovane tudi Bergerjeve tabele in informacija o terminu žreba.

2. SKL (12 ekip)

Ilirija, Celje, Mesarija Prunk Sežana, Brinox Medvode, Parklji, ECE Triglav, Hrastnik, LTH Castings, Žoltasti Troti, Ljubljana, Postojna, Portorož.

V prvem delu tekmovanja sodeluje 12 ekip. Tekmovanje poteka po dvokrožnem ligaškem sistemu in razporedu, ki je določen na podlagi Bergerjeve tabele in izžrebanih številk.

V drugem delu v tekmovanju za naslov prvaka sodeluje osem ekip, ki v prvem krogu končnice (četrtfinale) igrajo na dve dobljeni tekmi, prav tako na dve dobljeni tekmi ekipe igrajo tudi drugem krogu končnice (polfinale) ter tretjem krogu končnice (finale).

V drugem delu v tekmovanju za obstanek v 2. SKL sodelujejo štiri ekipe: deveto, deseto, enajsto in dvanajsto uvrščena ekipa prvega dela tekmovanja. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu (6 kol). Razpored tekem pripravi komisar lige na podlagi Bergerjeve tabele in razvrstitve ekip po prvem delu tekmovanja. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo. Tretje in četrto uvrščena ekipa drugega dela tekmovanja za obstanek v 2. SKL (enajsto in dvanajsto uvrščena ekipa 2. SKL) v prihodnji tekmovalni sezoni sodeluje v tekmovanju 3. SKL.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja