Po dveh podaljških poraz proti Laškem

KK Portorož je ugodil prošnji gostov za prestavitev tekme na petek, saj so trije nosilci gostov imeli na soboto maturantski ples. Žal so domačini nastopili brez obolelih Rogelja Andraža, Marka Jovanoviča in pomočnika trenerja Adina Kavgiča.
V drugem polčasu so mornarji ostali še brez trenerja Nusdorferja, ki sta ga sodnika srečanja izključila ( dosodila sta mu dve tehnični napaki ). Druga tehnična napaka in posledično izključujoča je bila sicer dosojena "po pravilih" , vendar po mnenju domačinov prestrogo ( trener Nusodrfer se je izgubljeni žogi "prijel za glavo" ). Na drugi strani je trener gostov več del tekme krilil z rokami, enkrat je brcnil stol na katerem je sedel, večji del tekme stal vsaj pol metra v terenu in za vse to dobil le eno opozorilo. Kriterij v tem smislu ni bil videti izenačen.
Navkljub vsemu so domačini imeli možnost zmage že v rednem delu in dvakrat v podaljšku. Pri izidu 104:103 za Portorož so gostje zgrešili napad, 24 sekund do konca je imel Portorož celoten napad, vendar so tedaj domačini storili začetniško napako in žogo podali gostom direktno v roke za "zicer" in vodstvo 104:105. Po minuti odmora so domačini krenili v zadnji napad, ki se je žal ponovno zaključil s podajo v roke gostov za končnih 104: 107. Verjetno je pri zadnji dveh akcija botrovala tudi utrujenost, saj so zaradi zmanjšane rotacije trije portoroški nosilci odigrali več kot 40 minut efektivne igre.
Žal je zamujena priložnost za matematično uvrstitev v play-off.
Tako Portorož za play-off potrebuje še eno zmago v naslednjih treh tekmah : ko igra doma proti Slovanu in Gorici in v gosteh proti Mesariji Prunk Sežana.
Naslednja tekma bo odigrana šele 2. 3. 2024 ( prekinitev zaradi reprezentančne akcije) , v Lucija prihaja Slovan, ki je direktni konkurent za končnico..

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja