Na zaostali tekmi zmaga članov proti Gorici

Na zaostali in 3 krat preloženi tekmi 3. kola 2. SKL za moške so člani KK Portorož zabeležili 6. zmago. Zdesetkani vendar izredno borbeni goričani ( na tekmo jih je prispelo le 8, brez poškodovanih  Močnika, Vinazze in Vrabca, pri Portorožu je manjkal oboleli kapetan Cvetičanin) so se uspešno upirali tokrat favoriziranim mornarjem. V zadnji četrtini so jim pošle moči in so močno popustili, dokaj visoka razlika v točkah pa ne odraža dejanskega dogajanja na igrišču. 

Tekma se je za mornarje začela dokaj slabo, saj so gostje v režiji portoroškega legionarja v dresu Gorice Sebastjana Borseta v nekaj minutah naredili razliko 8 točk – bilo je 2:10. Po minuti odmora domačega stratega Denisa Nusdorferja so se domačini nekoliko zbrali in začeli zadevati v napadu, tako da se je prva četrtina končala neodločeno 18:18. V drugi četrtini je domačinom uspelo v 14. minuti povesti s +5 (29:24) in izgledalo je da se tehnica nagiba na stran favoriziranih domačinov, vendar se goričani niso predajali in so v nekaj minutah preobrnili rezultat ( 32:33) , predstava domačinov je bila bleda brez energije, igra nikakor ni stekla… Gorčani so dobili polčas z izidom 32:35.
V tretji četrtini podobna zgodba, igra mornarjev bez energije, nenatančni meti in izgubljene žoge so rezultirali z vodstvom Gorice v 25. minuti za +8 (43:51),  kasneje  28. minuti je bilo že +9 (49:58) , na srečo domačinov so v zadnjih dveh minutah naredili delni izid 6:0 (koši Kavgiča, Škerbca in Bahorja)  in uspeli znižati na 55:58 ter tako pred zadnjo četrtino obdržati priključek.

Zadnja četrtina se je začela z dvema zaporednima košema za 3 točke A: Rogelje in mornarji so prišli do vodstva 61:58.
V nadaljevanji je bila v naslednjih nekaj minutah tekma zelo izenačena, Goica je bila še zadnjič v vodstvu v 33. minut pri izidu  65:66. Po zaporednih koših A. Rogelje (1), T. Škerbca (3) in M. Končarj (2) je Portorož prišel do vodstva 71:66, ki ga ni več izpustil iz rok. Goričani so se v 37. minuti še zadnjič približali na 3 točke (73:70), v naslednjem napadu je najboljši posameznik tekme Andraž Rogelja ponovno zadel trojko in tekma je bila odločena. Piko na “i” je postavil Vogrin s trojko v zadnji sekundi tekme za končnih 85: 71.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja