ČLANI – Drugoligaši pričeli sezono

V 1. KOLU OD DOMAČINOV ZMAGALE LE JANČE

MORNARJI Z ZMAGO NA VROČEM TERENU V ILIRSKI BISTRICI

Odigrano je nepopolno 1. kolo 2. SKL v sezoni 2023/2024.
Portorož bi moral po razporedu odigrati tekmo na domačem terenu v ŠD Lucija.
Zaradi gradbenih , obnovitvenih del v lucijski športni dvorani, ki bodo predvidoma trajala do začetka novembra , bodo portoroške ekipe vse svoje tekme odigrale najprej na gostovanjih.
Tako je bilo tudi v prvem kolu, kjer so odigrali tekmo v Ilirski Bistrici , na vročem terenu. V izjemnem košarkarskem vzdušju, ki so ga pripravili navijači domačega kluba sta obe ekipe prikazali lepo košarko, na kocu so bili srečnejši mornarji, ki so odnesli obe točki.
Še minut pred koncem je izgledalo,  da je tekma odločena ( pri izidu 71:79) , vendar so se domačini ob fanatični podpori domačega občinstva uspeli približati na  samo dve točki ( po trojkah Srebovta in Škrlja), imeli so še 10 sekund za zadnji napad, žoga je na koncu pristala v rokah mladega Škrlja, ki je poskusil z metom za tri točke priboriti domačinom zmago. Njegov met je na srečo mornarjev blokiral A. Rogelja in portorožani so se veselili prve prvenstvene zmage.   Portorož je prikazal dobro in borbeno kolektivno igro, kjer sta se izkazala novinca Hirschmann in Pristopnik, odlično pa sta odigrala tudi Kilibarda in na trenutke A: Rogelja. Tudi ostali portoroški igralci, ki so stopili na parket so dodali svoje k prvi zmagi.
KK PlamaPur – KK Portorož 77:79.

Od ostalih srečanj izstopa nekoliko presenteljiva zmaga Janč proti favorizirani ekipi Zlatoroga iz Laškega.
Po visokem vodstvu laščanov  v prvem polčasu, so se domačini vrnili v nadaljevanju in v podaljšku premgali gostujočo zasedbo (
Janče-Zlatorog 84-78).
V ljubljanskem derbiju je Slovan v gosteh ugnal Ježico ( Ježica – Slovan 58-67) in zasedel prvo mesto na lestvici.
Zmaga igralsko močno okrepljene Gorice v Novem Mestu proti Trotom ( Troti – Gorica 59:63).
Celjani so slavili pri drugem novincu v 2. SKL  ekipi Vrhnike, najbolj po zaslugi izjemnega Jana Rizmana , ki je vknjižil trojni dvojček ( 22 točk, 10 skokov in 10 podaj) ( Ipros Vrhnika – Celje  94:98).

Tekma med Litijo in Mesarijo Prunk Sežana bo 11.10.23.

Portorož v 2. krogu ponovno gostuje , tokrat v Trotih v Novem Mestu.

STATISTIKA TEKME KK PLAMA PUR-KK PORTOROŽ NA TEJ POVEZAVI

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja