Po podaljšku – zmaga članov v Postojni

PVC NAGODE POSTOJNA - PORTOROŽ 83-88

( 13: 35 , 23: 17, 23: 13, 19: 13, 5: 10)

Letos so portorožani prišli v Postojno v vlogi favorita, saj je Postojna močno pomladila  ekipo. Portorož je prispel v Postojno  brez obolelega kapetana Cvetičanina.
Portorožani so vlogo favorita dobro odigrali in v prvih nekaj minutah povedli z izidom 0:16. Po minuti odmora.  so domačini prišli do prvih točk. Portorožani so nadaljevali zelo učinkovito igro in prvo četrtino dobili z visoko razliko +22. Do polčasa do domačini nekoliko znižali prednost36:52. Izgledalo je da bodo izkušeni mornarji pripeljali tekmo rutinsko do konca. S tem se niso strinjali domačini in na krilih Petroviča, Mezeta in Žikoviča iz minute v minuto zniževali prednost. Pred zadnjimi 10 minutami je bila prednost Portoroža le še 6 točk – 59:65. V zadnji četrtini se je v gostujoči vrsti pojavila nervoza, met ni več funkcioniral, zgrešili so celo vrsto metov za 3 točke in Postojna je prvič povedla  v 38. minuti 73:72. Pri izidu 78:78 so imeli domačini napad, ki so ga zapravili, priložnost za zmago se je ponudila mornarjem, vendar je Rogelja A. zgrešil met za 3. točke. Sledil je podaljšek, kjer so bili bolj zbrani portorožani in prišli do zaslužene zmage.

Z zmago se je Portorož zavihtel na 6. mesto na lestvici. V petek bo odigrana preložena tekma 4. kola proti Gorici.

Najboljši posamezniki pri domačinih so bili Milan Petrovič, Peter Meze in Alan Žikovič, pri portorožanih standardna dvojica A. Rogelja in Tim Škerbec, izkazal se je tudi S. Rogelja z igro v obrambi in podeljenimi 8 asistencami.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja