Zadnja tekma v letu in visok poraz članov doma

kk portorož - ece triglav 71:102 (12:32, 14:18, 22:31, 23:21)

Zelo slaba predstava mornarjev proti vodilnem Triglavu. Portorožani so nastopili oslabljeni, brez Kavgiča, Cvetičanina in Kilibarde in z obolelim Krmacom. Kljub odsotnostim pa ni opravičila za medlo igro brez energije, predvsem v obrambi, kjer so gostom dopustili “polaganja iz dveh vrst”. Tekma je bila odločena že v prvi četrtini, ko so gostje z agresivno igro na meji prekrška ( na kriterij ki ga je sodniški par dovolil  se domači igralci niso znali prilagoditi ) in bilo je ogromno izgubljenih žog iz “kontakta” , na drugi strani pa so domačini igrali “premehko” obrambo, kar je rezultiralo z visoko razliko +20 za ECE Triglav.
V drugi četrtini je domača ekipa našla ravnovesje in se z dokaj uspešno consko obrambo nekajkrat približala na 10 točk minusa , nato pa so gostje začeli zadevati trojke ( do konca tekme so jih zadeli kar 16 !) in do polčasa ponovno naredili razliko , tako da se je na polčas odšlo z rezultatom 26:50. V zadnji minuti druge četrtine je bil žal zaradi predhodne tehnične napake in nato še nešportne osebne napake , izključen domači nosilec Andraž Rogelja, kar je je za domačega stratega Nusdorferja predstavljalo dodaten problem. V drugem polčasu so domačini ponovno poskušali s consko obrambo, vendar so trojke gostov padale iz vseh strani, tako da je conska obramba bila neuspešna. Po treh četrtinah tekme je tako bilo 48: 81.

V zadnji četrini se je  domači trener odločil, da priložnost ponudi mladim igralcem, ki igrajo manj in popolnoma so zadovoljili s pristopom in borbenostjo ter zadnjo četrtino tudi dobili z delnim izidom 23:21, za končnih  71: 102. 
Izmed statističnih parametrov je potrebno izpostaviti prevlado gostov pod obema košema, dobili so skok s 40:24 , od tega so gostje v napadu pridobili kar 17 žog, imeli pa so tudi samo 13 izgubljenih žog proti 22 portoroškim.
Naslednja tekma članov bo težko gostovanje v Novi Gorici. 

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja