Visok poraz članov v Sežani

oslabljeni portorožani nemočni na krasu

mesarija prunk sežana - portorož 98: 76 (22: 23, 31: 18, 22: 14, 23: 21)

Smola s poškodbami spremlja Portorožane že celotno sezono. Ko sta se zadnjo soboto vrnila Kavgič in Cvetičanin je Portorož odigral odlično tekmo in visoko premagal Litijo. Žal se je na zadnjem treningu ponovno poškodoval Kavgič, kapetan Cvetičanin pa je ponovno zbolel.

Tako oslabljeni portorožani so se upirali favorizirani ekipi Sežane le v prvi četrtini, ki so jo tudi dobili z izidom 23:22. In to je bilo tudi vse kar so pokazali.
Do polčasa so domačini uspeli obrniti rezultat 53: 41 , razliko so večali do konca tekme in bi lahko bila tudi višja , če ne-bi domači strateg v končnici v igro poslal nekaj mlajših košarkarjev.
Igra Portoroža je danes bila izpod vsake kritike, brezidejna v napadu in mlačna v obrambi, tako da so dopustili domačinom da se razigrajo, še posebno so bili učinkoviti pri metu za 3 točke ( zadeli so 14 trojk iz 33 poskusov), pri zadetih metih so običajno bili sami na metu. 
S porazom se je Portorož ponovno približal Play-Out coni, saj je Litija doma v zadnji sekundi tekme premagala Janče in pobegnila za zmago.
Že prihodnja tekma v soboto v Luciji proti PVC Nagode Postojna bo zelo pomembna za mornarje , saj bi jih morebitni ponovni neuspeh popeljal v nevarne vode, postojnska ekipa je bila namreč za mornarje vedno zelo neugoden nasprotnik, še posebno odkar jih vodi izkušen strateg Peđa Milović.
OSTALI IZIDI: TROTI – SLOVAN 84:63, CELJE-BRINOX MEDVODE 59:72, LITIJA-JANČE 66:64, GORICA-ECE TRIGLAV 60:77.
V NEDELJO BO ODIGRANA ŠE TEKMA  PVC NAGODE POSTOJNA – JEŽICA. 

foto: aleksander golob

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja