TEKMOVANJE V 3. IN 4. SKL V AKTUALNI SEZONI NE BO DOKONČANO

Ljubljana – Člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na 49. redni seji, ki je potekala na daljavo, sprejeli odločitev, da v aktualni tekmovalni sezoni 2020/2021 tekmovanji v tretji in četrti ligi ne bosta odigrani.Odločitev o zaključku tekmovalne sezone 2020/2021 v obeh ligah je bila sprejeta na podlagi dejstev, da ekipe v 3. in 4. SKL za člane:
- ne morejo izvajati procesa treninga s kontaktom (dovoljena je vadba do 10 oseb z ohranjanjem medsebojne razdalje najmanj dveh metrov);
- nekatere ekipe v 4. SKL za člane v letošnji sezoni niso odigrale še nobene tekme (preostale eno), zadnje tekme pa so ekipe pred tem odigrale 7. marca 2020, torej pred več kot enim letom;
- ekipe v 3. SKL za člane so v tej sezoni odigrale zgolj tri oziroma nekatere ekipe štiri tekme;

ter glede na dejstvi, da bi za regularno izvedbo tekmovanja morale ekipe:
- v 3. SKL odigrati še sedem krogov rednega dela, polfinale in finale ter ligo za obstanek: skupaj bi za izvedbo tekmovanja potrebovali 12 oziroma 13 igralnih terminov;
- v 4. SKL odigrati še pet oziroma šest tekem rednega dela, ter ligo za napredovanje v 3. SKL: skupaj bi za izvedbo tekmovanja potrebovali 9 do 12 igralnih terminov;

Poleg tega Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, na košarkarskih igriščih trenutno omogoča izvajanje tekmovanj zgolj v Ligi Nova KBM, 1. SKL za ženske, Pokalu članic, 2. SKL za člane in 1. SKL za mladince ter 1. SKL za mladinke.

Posledično temu je Izvršni odbor KZS na svoji seji sprejel naslednja sklepa:
1. sklep:
Tekmovanji v 3. in 4. SKL za člane v tekmovalni sezoni 2020/2021 se zaključita.
Tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah, z izjemo tekmovanja v 1. SKL za fante in dekleta U19, ki potekata, se skušajo organizirati, v kolikor bo prišlo do sprostitve ukrepov in možnosti izvajanja treningov in tekmovanj.

2. sklep:
Igralcem članske starostne kategorije 3. in 4. SKL se omogoči prestop v klube 1. in 2. SKL  do vključno srede, 24. 3. 2021.
Igralcem mlajših starostnih kategorij kluba, ki je prenehal z delovanjem, se omogoči prestop v druge klube do vključno torka, 23. 3. 2021.

Izvršni odbor KZS je na zadnji seji poleg odločitev o nadaljevanju tekmovanj v članstvo KZS sprejel nekaj športnih društev, med drugim tudi novoustanovljeni BC Koper.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen.