Tedenski pregled kroga v 2. SKL

Odigrane so tekme 3. kroga 2. SKL za člane.
V Novi Gorici je bil odigran drugi primorski derbi, kjer je Gorica visoko premagala favorizirane sežančane.
V tekmo, ki je bila odigrana pred 150 gledalci so goričani vstopili z dvema porazema, gostje pa po dveh zmagah,
nazadnje so visoko premagali mornarje. Močno okrepljena sežanska vrsta je prvo četrtino dobila z 20:22.
V drugi četrtini so goričani pokazali , da ne mislijo zlahka prepoustiti zmage gostom in so preobrnili izid ter na polčas odšli s prednostjo 3 točk (39:36). Tudi v tretji četrtini so domačini prevladovali ter jo dobili ravnotako za tri točke, ter tako skupno vostvo povišali na 6 točk ( 55:49). V zadnji četrtini pa je sledil potop gostov (24:8) in goričani so zasluženo visoko zmagali z izidom 79:57. Pri domačini je bil najbolši strelec Jan Močnik z 22 točkami, pri gosteh pa novinec Hirschmann z 16 točkami. Sežančani so popolnoma odpovedali pri metih iz igre, zadeli so jih samo 16 od 53 - 30%, izgubili so tudsi skok pod košema 37:34 in imeli so bistveno mmanj asistenc 19:9, izgubili so tudi več žog 14:19.

Postojnčani so tokrat gostovali pri favoritih 2. SKL Trotih in tekmo izgubili z izidom 74:63, tekmo je odločila druga četrtina, kjer so domačini naredili razliko 9 točk, ki so jo izkušeno držali do konca srečanja. Pri Trotih je bil najboljši strelec Ristič 18 točk, pri postojnčanih pa novinec Stopar, ki je vknjižil dvojnega dvojčka: 23 točk in 14 skokov.

Na nedeljski tekmi je Slovan zmagal v Medvodah 66:79 in ostaja ob Trotih še edina neporažena ekipa v 2. SKL.
V ostalih tekmah zmaga LTH Castings v Mariboru 73:74, Litija je premagala Ljuvljano 78:68.

V 4. krogu gostujejo portorožani pri LTH Castings , ki ravnotako sodi med favorite 2. SKL.
MP Sežana gostuje pri VBO Ljubljani, ki je vedno neugoden domačin, Celje gosti Gorico, Postojna gosti AKK Branik, ki je še vedno brez zmage , Litija gosti Medvode. Derbi kroga bo v Ljubljani, kjer se bosta srečali še edini neporaženi ekipi Slovan in Troti.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja