Prekinjen urok: zmaga proti Trotom!

po dveh letih in 4 zaporednih porazih padli troti

Zadnja zmaga mornarjev proti Trotom sega v leto 2020, ko je Portorož 26.9. slavil z izidom 98:95. Od te zmage  je Portorož odigral 2 prvenstveni tekmi in 2 tekmi play-offa in na vseh štirih so zmagali novomeščani.

Na današnjo tekmo so Troti prišli kot izraziti favoriti ,  iz tretjega mesta z razmerjem zmag 7-3 , proti Portorožu, ki je zasedal s tekmo manj 10. mesto z izkupičkom 4 zmag in 5 porazov. Portorož je tekmo odigral brez obolelega kapetana Aleksa Cvetičanina, gostje pa brez poškodovanega Prusa.  

Pravo navijaško vzdušje je pripravila piranska navijaška skupina Gusarji, ki so celotno tekmo glasno podpirali domačine.
Prava prvenstvena tekma. V prvem polčasu je bila tekma izredno izenačena, mornarji so na začetku hitro povedli z 11:2, vendar so jih gostje z številnimi zadetimi meti za 3 točke kmalu ujeli , prva četrtina je končala z delnim izidom 20:19. Tudi v drugi četrtini sta bila nasprotnika izenačena, četrtina se je končala z delnim izidom 23:23, za vodstvo domačinov 43:42.

V tretjo četrtino so gostje krenili silovito in takoj povedli z delnim izidom +6 , za  izid 43:48. V tretji četrtini so prevladovali gostje in dobili četrtino z delnim izidom 16:25 za visoko vodstvo 59:67
V zadnji četrtini pa je sledil velik preobrat , z izredno borbeno igra v obrambi so mornarji Trotom dovolili , da so dosegli le 6 točk in Portorož je dobil četrtino z delnim izidom 23:6 za končno in pomembno zmago z izidom 82:73

foto: aleksander golob

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja