Portorož v POLFINALU 2. SKL !

Z izjemno ekipo predstavo so portoroški košarkarji v Ljubljani pred 350 gledalci v drugem polčasu strli odpor domačinov in si po dolgih letih priigrali nastop v polfinalu, kjer jih čaka favorizirana ekipa Troti Novo mesto ( v medsebojnih ligaških srečanjih so bili Troti dvakrat boljši).

Po dveh izenačenih srečanjih v prvih dveh tekmah play-offa, je prvi polčas tretje tekme kazal podoben scenarij. Portorož se je v obrambi osredotočil predvsem na omejitev učinka Igorja Tratnika,
prvega strelca 2. SKL . To je mornarjem tudi uspelo, saj sta najprej Kavgič in nato Radanovič popolnoma onemogočila najboljšega domačega igralca in ga omejila na skromnem učinku le 3 točk.
V obrambi so svoje dodali tudi branilci , ki so omejili tudi druga dva nosilca igre Slovana Erčulja in Germa.

V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, nato je Slovan povedel v 7. minuti 14:10. Sledil je preobrat in Portorož je dobil prvo četrtino z izidom 16:19. V drugi četrtini je Portorožu uspel delni izid 8:1 do najvišjega vodstva v 13. minuti 17:27. Sledile so črne minute do konca polčasa, ki je končal z neodoločenim izidom 32:32. Vse je kazalo na ponovitev scenarija iz prvih dveh tekem in na napeto končnico.
Slovan je bil zadnjič v vodstvu pri izidu 43:42 v 24. minuti. Nato je sledila izjemna končnica mornarjev, ob glasni podpori približno 50 navijačev iz obale so v 25. minuti preobrnili izid 43:46, sledila je serija 11:2 v korist mornarjev 45:57. Tretja četrtina se je zaključila z visokim vodstvom mornarjev 48:59.
Do konca tekme je Portorož le še povečeval razliko in na koncu slavil z visokih 63:80.
Najboljši posameznik srečanja je bil Andraž Rogelja s 26 točkami in 6 zadetimi meti za 3 točke, pri domačinih je dvojnega dvojčka dosegel Matic Lamut ( 18 točk in 12 skokov).
Statistika tekme na tej povezavi!

ZMAGA OB GLASNI PODPORI ŠTEVILNIH NAVIJAČEV IZ OBALE

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja