Poraz članov v Škofji Loki 82:88

V tekmi 4. kroga 2. SKL so portorožani gostovali pri LTH Castings Škofja Loka, eni od favoriziranih ekip za osvojitev naslova prvaka. Športna dvorana Poden je za mornarje bila vedno neugoden teren in zadnja leta so jo redno zapuščali poraženi. Portorožani so v Škofjo Loko pripotovali brez obolelega Katonarja in z rekonvalescentom Kavgičem, kar se je poznalo v igri pod košema in v skoku, ki so ga na koncu izgubili (40:49). Na današnji tekmi so bili mornarji blizu uspeha, žal je v zadnjih minutah tekme zmanjkalo nekaj športne sreče in koncentracije in domačini so slavili zmago. Pri izidu 85:82 za domačine so portorožani zapravili tri zaporedne napade , končni izid so domačini postavili z zanesljivim izvajanjem prostih metov po taktičnih osebnih napakah mornarjev.
Jeziček na tehnici je tokrat bil Zdolšek, ki je bil nerešljiv problem za portoroško obrambo (dosegel je 23 točk).
Pri portorožu je bil najučinkovitejši Radanović 20 točk, Cvetičanin A. in Škerbec sta jih dosegla po 16, Miklavčič 11.
Nerezpoložen pri meru je bil Rogelja 3/12 , je pa zato bil najboljši skakalec pri mornarjih (11 skokov).
Statistična efektivnost Radanović (22), Cvetičanin A.(16), Škerbec (12), Rogelja in Miklavčič (10).
Tudi sodniški kriterij dosojanja osebnih napak ni bil uravnotežen, tako bode v oči tudi statistični podatek, da so domačini izvajali kar 29 prostih metov, portorožani le 14, žal so številni prekrški predvsem nad Rogeljo ostali nekaznovani.
Naslednjo tekmo igra Portorož med tednom v pokalu SPAR proti Ipros Vrhnika, prihodnjo soboto pa prihaja v goste močna zasedba KD PVC NAGODE Postojna.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen.