Poraz članov v prvi tekmi 1/4 finala

Po sporni sodniški odločitvi ( dosojeni osebni napaki) 1,3 sekunde pred koncem tekme so domačini KD Slovan prišli do 2 prostih metov, ki jih je zanesljivo realiziral najboljši posameznik tekme in 2. SKL Igor Tratnik.
Končni izid 75:74 ( 22:27, 23:20, 19:11, 11:16 ).
V zelo izenačeni in napeti tekmi so na koncu imeli več sreče domačini.
Pri izidu 73:74 je Portorož imel napad za +3. Rogelja je bil v prodoru proti košu nepravilno oviran, očitne osebne napake sodnika nista kaznovala. Domačini so po pridobljeni žogi poskušali s protinapadom, Erčulj je po mnenju mornarjev nepravilno vodil žogo (nošena žoga), kar sta sodnika spregledala , vendar so mornarji uspeli žogo izbiti iz igrišča v out. Ostalo je še 9 sekund do konca tekme, po minuti odmora domačini niso uspeli spraviti žoge v igro ( po mnenju gostov so napravili prekršek 5 sekund ), vendar sodnika tega nista sankcionirala, žoga je nato 4 sekunde pred koncem prišla do Tratnika, ki se je odločil za prodor pod koš, kjer so ga zaprli trije portorožani, Tratnik se je zaletel v portoroški "zid" , pri tem mu je žogo iz rok izbil Hodžič, do žoge je prišel Rogelja. V tem trenutku se je žal oglasila sodniška piščalka in sodnik je dosodil osebno napako Hodžiču.
Tratnik je zanesljivo realiziral oba prosta meta 75:74, po treh zaporednih minutah odmora 1,3 sekunde pred koncem tekme ( 2x Portorož, 1x Slovan), so mornarji odigrali akcijo za Rogeljo, ki je zgrešil met za zmago, ki bi si jo Portorož zagotovo glede na prikazano tudi zaslužil.
Na končni izid so žal imeli vpliv tudi prosti meti ( 8 zgrešenih) in kar 4 dosojene tehnične napake portorožanom, ki so jih domačini realizirali.
Žal je bila sreča po spletu "okoliščin" tokrat na strani domačinov.
Portorožu ostane , da si v sredo ob 20 uri v ŠD Lucija pribori možnost za tretjo tekmo.

Statistika tekme na tej povezavi!

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen.