Poraz članov v Novi Gorici

GORICA MLADI - PORTOROŽ 67:65 (17:13, 13:22, 14:18, 23:12)

Portorož je tudi v Gorico pripotoval oslabljen , brez kapetana Cvetičanina in s poškodovanim Kavgičem, ki ni vstopil v igro.

V izenačeni tekmi so v končnici portorožani izgubili proti Gorici. Začetek tekme je pripadel domačinom, ki so hitro povedli za 8 točk razlike. Gostje so se po zaslugi Škerbeca do polčasa približali na -4 .

V  drugi tretjini je po preobratu Portorož prevzel pobudo in  na odmor odšel s +5 (30:35). V tretji tretjini ki je bila ponovno izenačena so ob koncu gostje naredili višjo razliko in najvišje vodstvo + 9 (44:53).
V zadnji četrtino so z agresivno obrambo domačini omejili učinek Škerbca in Rogelje ter v osmih minutah dovolili gostom le 4 točke ter z delnim izidom 16:4 prišli do vodstva 60:57. V teh trenutkih je bil nerešljiva uganka za Portorož domači center Petejan. 

Portorožani so številne napade zaključevali z meti za 3 točke , kjer pa niso bili uspešni ( 9:35 , 26%) ter tako domačinom dovolili prevzem pobude in vodstva. V zadnji minuti je pri izidu 64:61 bil nad A. Rogeljo narejen prekršek pri metu za 3 točke. Zadel je prva dva prosta meta , tretjega zgrešil. Gostje so napravili hiter prekršek nad Borsetom, ki je bil pri prostih metih obakrat dvakrat uspešen za vodstvo 66:63. V naslednjem napadu so domačini s prekrškom zaustavili A. Rogeljo, ki je 5  sekund pred koncem zadel 2 prosta meta za 66:65. Po hitrem prekršku gostov nad Močnikom je slednji zadel 3 sekunde pred koncem drugi prosti met za 67:65. V preostalih treh sekundah je prišla žoga do L. Krmaca, ki je vrgel proti košu skoraj iz polovice in za malenkost zgrešil met za zmago. S porazom je Portorož pristal na 9. mestu lestvice v “Play-Out coni”.


Med tednom Portorož gostuje pri favoriziranim Jančam ( preložena tekma 12. kola) , odigrana bo tudi druga še zaostala tekma med Litijo in Slovanom. V soboto pa Portorož na prvi domači tekmi v letu 2023 gosti ekipo Litije.


Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja