Pomembna zmaga članov nad Litijo

PORTOROŽ - LITIJA 100:72 (26: 24, 23: 22, 27: 20, 24: 6)

Izredno pomembna zmaga članske vrste KK Portorož proti ekipi Litije. Gostje so zmagali v seriji na zadnjih 4 tekmah, dve visoki zmagi so dosegli proti Ježici in Slovanu, ekipam iz vrha prvenstvene lestvice. Na drugi strani so mornarji na tekmo prišli iz serije treh zaporednih porazov, od katerih je bil posebno boleč zadnji v Ljubljani proti Jančam. Tekma je bila pomembna tudi zaradi položaja na lestvici, saj je bila Litija z zmago več mesto pred Portorožem in je prvo tekmo v Litiji dobila z izidom 96:91. 

Z zmago se je Portorož po zmagah izenačil z Litijo ter jo tudi prehitel na lestvici zaradi boljše medsebojne koš razlike.

Litijani so v Portorož prispeli brez treh standardnih igralcev ( poškodbe), v Portorožu pa sta se po enomesečni odsotnosti vrnila kapetan Cvetičanin in steber obrambe Kavgič. Slednje se je močno pozitivno poznalo na igri mornarjev.

V prvi četrtini je bil rezultat zelo izenačen, večino časa je bil Portorož v vodstvu in je četrtino dobil po asistenci Škerbca in s košem Svita Rogelje v zadnji sekundi (26:24). V drugi četrtini je bilo razmerje moči podobno, Portorož je vodil, Litija je lovila, nerešljiva uganka za mornarje je bil gostujoči center Jaka Štemberger, svoje sta dodala ostrostrelec Pušič in organizator igre Jaka Zagorc (ex. Portorožan). Portorož je četrtino dobil za točko in ob polčasu vodil 49:46.

V drugi polčas so mornarji vstopili še bolj zavzeto, odločeni , da se ne ponovi scenarij iz Janč, sredi tretje četrtine so si portorožani priigrali prvo občutnejše vodstvo v 27. minuti +10 (67:57). Vodstvo so vzdrževali do konca četrtine in v zadnjih 10 minut odšli z +10 (76:66). Ob pomanjkanju rotacije in čvrsti in borbeni obrambi domačinov so gostje v sedmih minutah zadnje četrtine dosegli le 1 točko iz prostih metov in vodstvo portorožanov je po seriji 20:1 narastlo na  96:67 Do konca tekme je Portorož dosegel še 4 točke ( stotico je zadel Luka Krmac) , gostje pa 5 točk za končnih visokih 100:72.

Pri domačih velja pohvaliti vse ki so stopili v igro, izstopala sta ponovno portoroška najboljša posameznika Tim Škerbec z dvojnim dvojkom (25 točk, 11 skokov, valorizacija: 34), in Andraž Rogelja 27 točk,  5 asistenc in valorizacija: 32. 
Pri Litiji je bil z dvojnim dvojčkom ponovno najučinkovitejši Jaka Štemberger 29 točk, 11 skokov, valorizacija: 27, drugi strelec gostov je bil Pušič 16 točk (4 trojke). Jaka Zagorc je prispeval 9 točk in 7 asistenc.

Naslednjo soboto člani gostujejo pri favorizirani ekipi Mesarije Prunk v Sežani, ki z dvema zmagama več od Portoroža zaseda 4. mesto na lestvici 2. SKL.

FOTO: ALEKSANDER GOLOB

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja