KK PORTOROŽ – ekipa leta 2022 v občini Piran

PODELILI PRIZNANJA NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM OBČINE PIRAN ZA LETO 2022

FOTO: Erik Golob

Člani: Aleks Cvetičanin, Luka Cvetičanin, Deni Hodžič, Marko Jovanovič, Alen Katonar, Adin Kavgič, Luka Krmac, Enej Miklavčič, Marko Pejčič, Jurij Pišot, Matija Radanovič, Mik Rodman, Andraž Rogelja, Tim Škerbec, Peter Tumpič Bordon, Miloš Varagič, Jan Vogrin, Alan Žikovič, Elmir Haskić, Martin Končar, Cleg Huyghens Moukenge, Janko Kilibarda, Svit Rogelja, Žiga Bahor, Benjamin Tuhičić, David Vac, Jernej Cergolj 

Trener: Denis Nusdorfer »Članska ekipa je z osvojenim 6. mestom v 2. slovenski košarkarski ligi v sezoni 2021/2022 in z uvrstitvijo v polfinale končnice prvenstva presegla pričakovanja.

Ekipa je po izpadu iz 1. SKL dosegla najboljšo uvrstitev v 2. SKL v zadnjih petih sezonah. Jedro ekipe tvorijo lokalni igralci, ki so z igranjem za KK Portorož pomagali do 6. mesta po prvem delu sezone v letu 2022.
Cilj kluba je razvoj lokalnih igralcev, ki bodo tvorili dolgoročno jedro ekipe in tako klubu prinesli kontinuiteto pri delu, s tem bi se lahko osredotočili na razvoj in uveljavo lastnega kadra. Nosilci ekipe Tim Škerbec, Andraž Rogelja, Aleks Cvetičanin in Adin Kavgič so v veliko pomoč mlajšim fantom kot so Peter Tumpič Bordon, Elmir Haskić, Luka Krmac, Jan Vogrin, Martin Končar in Jernej Cergolj. Dve generaciji, ena je v najboljših košarkarskih letih, druga pa na začetku športne poti, delujeta v sinergiji, kar omogoča mladim vsakodnevni napredek, starejšim pa neprestano konkurenco. Sam vrh lestvice je želja kluba, kar smo dosegli po prvem delu sezone 2021/2022, vendar želimo portoroški košarki vrniti ugled, pripadnost in prepoznavnost. Dobro delo v mladinskem pogonu se že kaže z nekaterimi rezultati, fantje na praktično vsaki tekmi opozarjajo nase, kar je v veselje vsem v klubu. Tudi v letu 2023 želimo nadgraditi rezultate iz leta 2022, enako želimo vsem klubom in športnikom, veliko uspehov, dobrih pogojev za delo in čim manj poškodb.«

Občina Piran in Športni in mladinski center Piran sta v četrtek, 2. 3. 2023, v Avditoriju Portorož razglasila športnika Občine Piran za leto 2022. Naziv športnice leta Občine Piran pripada rokometašici Lei Krajnc, športnik leta Občine Piran pa je boksar Tadej Černoga.

Lea Krajnc, članica ekipe ŽRK Z’dežele Celje, matični klub Rokometni klub Piran, je v tekmovalni sezoni 2021/2022 osvojila odlično 2. mesto v 1. ženski rokometni ligi in prav tako 2. mesto na Pokalu Slovenije 2022.

Boksar Tadej Černoga iz Boks kluba Portorož pa je osvojil 2. mesto na Svetovnem pokalu v Valenciji, Španija, 1. mesto na državnem prvenstvu v Mariboru, dve zmagi na regionalni ligi in eno zmago na MT Slovenija: Italija Bologna/Italija.

 »Vem, koliko napora in odrekanj morate vložiti v te rezultate in vem, kako težko kariero ste si izbrali. V športu ni uspeha brez jeklene volje in vztrajnosti in prav vsak izmed vas, ki boste nocoj prejeli priznanja, je junak med junaki,« je v spodbudnem nagovoru športnikom povedal župan Andrej Korenika.

Obljubil je, da bo občina z izgradnjo boljše športne infrastrukture stala ob strani športnikom in športnicam v piranski občini tako, da bo: »najprej z majhnimi koraki, kot so zamenjava dotrajane umetne trave na nogometnem stadionu, z obnovo montažne dvorane v Luciji in Sečovljah ter z novim pomolom v Domu vodnih športov, so pa moji načrti seveda bistveno bolj ambiciozni. Večja športna dvorana v Luciji, športno rekreacijski park z atletsko stezo, več igrišč, večja igrišča …«

Prisotne je nagovoril tudi direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar, ki je čestital vsem športnikom za uspešno preteklo leto, predvsem pa se je zahvalil za odlično in neutrudno delo trenerjev, športnih delavcev in drugih, ki mnogo svojega časa namenijo različnim športnim aktivnostim mladih ter z veselim navdušenjem in z vztrajno zvestobo opravljajo očem včasih skrita, a še tako pomembna dela.

Naziv ekipe leta v individualnih športnih panogah sta si prislužila Tina Mrak in Jakob Božič (Jadralni klub Pirat Portorož), saj sta na Evropskem prvenstvu v Cesmeju, Turčija zasedla 10. mesto. 

 

Naj ekipa leta v kolektivnih športnih panogah je postala ekipa Košarkarskega kluba Portorož, ki je v tekmovalni sezoni 2021/2022 osvojila 6. mesto v 2. Slovenski košarkarski ligi (SKL) in 6. mesto v SKL po prvem delu tekmovalne sezone 2022/2023.

Občina Piran in ŠIMC Piran sta posebno priznanje podelila Igorju Lahu (Jadralni klub Pirat Portorož), v neolimpijski športni disciplini so priznanje prejeli Fredi Ravnik (Društvo Tradicionalni Karate-Do Shotokan Zanshin) in Patrik Šime Olić (Športno društvo Keka Piran).

Naziv najbolj priljubljenega športnika Občine Piran je prejel Anel Čaplja, član Nogometnega kluba Portorož-Piran. Neset Dulai – Nesi, ki je v dejavnosti Nogometnega kluba Portorož Piran aktivno vključen več kot 40 let, je prejel priznanje za najbolj zaslužnega športnega delavca v letu 2022. Priznanje za odmevnejše športne dogodke v Občini Piran v letu 2022 sta prejela Jadralni klub Pirat Portorož za organizacijo Svetovnega prvenstva razreda RC44 – »Portorož 44CUP« in 28. Sailing Point Velikonočna regata ter Teniška zveza Slovenije za izvedbo WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož 2022. Podeljena so bila še priznanja v kategorijah obetavni mladi športniki, državni prvaki v olimpijski športni disciplini, državni prvaki v neolimpijski športni disciplini ter odmevnejši športni dogodki v občini Piran v preteklem letu.

Slovesno razglasitev in podelitev priznanj športnikom je popestril kulturni program, v katerem so nastopili plesalci Art dance studia Portorož, Lean Kozlar – Luigi in Rok Škrlep.

 

VIR: https://www.piran.si/objava/737528

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja