Kadeti neuspešni v Tolminu

Ekipa kadetov, fantje rojeni leta 2003 in mlajši, je odigrala gostujočo tekmo v Tolminu. Obe ekipi sta v dosedanjem delu sezone imeli enak izkupiček, zmago proti Pivki in poraz proti Logatcu. Naši fantje so se na pot odpravili v zgodnjih jutranjih urah, kar nas je dodobra zbudilo in pripravilo na tekmo. Prva četrtina tekme je pripadla našim fantom, 14:18. Do polčasa je prednost ostala enaka, kljub temu, da so priložnost za igro v prvem polčasu dobili vsi igralci, med njimi tudi šest igralcev pionirske ekipe u15.

V tretji četrtini smo na krilih Tumpić Bordona (35 točk, 5 trojk),  povečali prednost na 8 točk, vendar v obrambnih naloga zamujali pri pokrivanju gostujočih strelcev, ki so dosegli 23 točk v tem delu igre. V zadnjem delu je sledila popolna prevlada domačih, čeprav smo uspeli poravnati rezultat v vstopu v zadnjo minuto srečanja, to ni bilo dovolj. Razigrani domači strelci so zadeli met za tri točke, našim nosilcem se je v zaključku zatresla roka, pri taktičnih osebnih napakah nismo imeli sreče. Zaslužena zmaga ekipe iz Tolmina z 79:73, za nas je tekma predstavila dobro šolo, da je potrebno igrati vseh 40 minut agresivno v obrambi.

Tera Tolmin 79:73 Portorož

(14:18, 17:17, 23:27, 25:11)

Strelci: Tumpić Bordon 35 (5T, 4:5), Vogrin 12 (2:2), Mušicki 9 (1:6), Medja 8, Stanovnik 5 (1T), Oset 2, Godec 2, Cenin, Kozlovič, Kličić

Izjava trenerja: »V uvodu smo bili boljši tekmec, vendar se nismo najbolje postavljali v obrambi, kar je privedlo do situacij odprtih metov domačih. Opozarjal sem na dober met za tri gostov, nekajkrat smo zaspali in dovolili, da se razigrajo. Za nas je to dobra šola, da bomo v nadaljevanju še agresivnejši, koncentracijo je potrebno držati vseh 40 minut. Pohvalil bi Uroša Medjo, ki ne kaže da je dve leti mlajši od nasprotnikov, čestital bi celotni ekipi za uvod in Petru za odličen strelski dan, saj pet trojk ni enostavno zadeti.«

Fantje nimajo časa za žalovanje, Tumpić Bordon gostuje z mladinci A v Slovenskih Konjicah ob 19:00. Oset, Vogrin in Godec gostijo mladinsko B ekipo Ljubljane ob 16:00 v ŠD Lucija. Mušicki, Medja, Stanivnik, Cenin, Kozlovič in Kličić pa »gostujejo« v ŠD Lucija proti ekipi u15 3x3 Piran.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja