2.SKL – Člani premagali Trote

KK PORTOROŽ - KK TROTI 98:95 ( 25:26, 31:14, 18:26, 24:29 )

V zadnji tekmi prvega kola 2. SKL za moške je članska ekipa KK Portorož nepričakovano slavila proti favorizirani ekipi Trotov. Troti iz Novega mesta, ki so se letos občutno okrepili in ki glede na kvalitetno kadrovsko zasedbo sodijo v vrh druge lige, so na prvem gostovanju igrali močno oslabljeni. Zaradi poškodb so med spremljevalci ostali Blaž Janežič, Kim Klavžar , Martin Mežan in Luka Smodiš. Na igrišče pa ni vstopil Smiljan Pavič
(poškodba mišice) , ki je pravotovo največja okrepitev gostujoče ekipe.
Kljub izostalim igralcem imajo Troti zelo močno zasedbo, ki je v Portorož prišla po zmago. Domačini so v prvi četrtini držali priključek in jo izgubili s 25-26. V drugi četrtini so domačini stisnili vrste v obrami, v napadu pa odigrali odlično, izkazali so se Rogelja, Gorbachov in Šćekić pod košem ter ob pomoči ostalih igralcev v rotaciji naredili pomembno razliko. Četrtino so dobili z izidom 31:14 in tako zaključili polčas z izidom 56:40. V drugem polčasu so se razigrali nosilci igre Trotov ( Janc, Klobučar in Ristič) ter
z agresivno igro v obrambi in učikovito igro v napadu začeli loviti domačine. V 24 minuti tekme so sicer domačini dosegli najvišjo prednost na tekmi +19 ( bilo je 69:50), nato pa se je po minuti odmora gostujočega trenerja Nejca Kobala prednost domačino pričela topiti. v 36. minuti je trojko zadel Janc in znižal na 87:80. V naslednjem napadu mu je z isto mero odgovoril Hodžič in semafor je pokazal 90:80 (ura:36.34).
Tedaj pa je nastopil strelski mrk v vrstah domačinov. Troti so s koši Janca (7), Klobučarja in Rističa (2) prišli na 90:89, ko je semafor kazal (ura:38:21).
V naslednjem napadu je Gorbachov zgrešil met za 2 in gostje so imeli napad za vodstvo, ki pa ga po zgrešenem metu Abrama za 3 točke niso realizirali.
41 sekund pred koncem je Rogelja zgrešil met za 3 točke, skok v napadu je pobral Kojadinovič in bil pri tem tudi nepravilno oviran, sodnika sta dosodila osebno napako nad njim. Zaradi nešportne reakcije si je Vidrih prislužil tehnično napako, takoj za njim sta zaradi protestov tehnični dobila še Janc in trener Kobal. Portorož je imel na voljo 5 prostih metov in jih vse izkoristil ( Rogelja 3) in Kojadinovič (2) - semafor je 37 sekund pred koncem tekme kazal 95:89 za domačine. V naslednjih napadih sta ekipe izmenično izvajale proste mete zaradi sistematičnih prekrškov, zadnji je izvajal proste mete Cvetičanin, in sekundo in pol pred koncem zadel drugega ter postavil končni izid 98:95 - v zadnji sekundi so imeli po metu iz velike razdalje gostje še možnost za podaljšek, vendar so na srečo domačinov zgrešili.

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja