Tekme 2. SKL “v živo”

SISTEM KAMER INŠTALIRAN V ŠD LUCIJA

V lanskem letu je KZS podpisala pogodbo s podjetjem Genius Sports, ki bo opremilo vse dvorane slovenskih drugoligašev z naprednim avdio/video sistemom za avtomatsko prenašanje košarkarskih tekem. Opremljene bodo tudi dvorane v katerih igrajo tekme slovenske prvoligašice.
Tako bo mogoče v nadaljevanju prvenstva slediti tekme 1. ŽSKL in 2. SKL za moške “v živo”   po spletu, na klubskih spletnih platformah. Avdio/video sistem je dobavil priznani izraelski proizvajelec Pixellot , sistem je sestavljen iz treh video-kamer, dve kameri pokrivata dogajanje na terenu, tretja je namenjena snemanju semaforja.

Od drugoligaških dvoran je bila prva inštalacija opravljena v Športni dvorani Lucija, inštalacijo je opravilo podjetje VPK. Na sliki so prikazane kamere v ŠD Lucija, centralno sva dve kameri za prikaz igre, na levi je manjša kamera, ki snema semafor. Med spletnimi prenosi bodo tako gledalci poleg samega dogajanja na igrišču  videli tudi tekoči rezultat in čas igre ( programska oprema OCR – optično prepozna številke na semaforju ter jih spremeni v grafiko na ekranu.

S programsko opremo upravlja “umetna inteligenca”, tako da kameri “sledita” akcijam na igrišču.

Poleg tega bodo strokovnim delavcem v klubim na voljo dodatna programska orodja, ki bodo omogočala analizo tekem.

V načrtih KZS je tudi povezava programske opreme za vodenje statistike z video zapisom ter v prihodnjosti tudi uvajanje t.i. digitalnega zapisnika, ki bo nadomestil klasični zapisnik v papirni obliki.

Načrt v prihodnjih letih predvideva tudi povezavo teh sistemov s sistemom za licenciranje klubov in igralcev.

NA sliki je prikaz žive slike na računalniku sistema Pixellot v ŠD Lucija     

Upamo, da bomo sistem lahko že uporabili 20. 3. 2021 na prvi domači tekmi po prekinitvi prvenstva: KK Portorož-KK Medvode. O tem Vas bomo pravočasno obvestili na naši spletni strani in na socialnih medijih – kanalih. 

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja