Mladinci zmagali v Ivančni Gorici

Za zmago mladincev A je v Ivančni Gorici bil potreben podaljšek.

Mladinska A ekipa je tokrat gostovala v Ivančni Gorici, na pot smo odšli oslabljeni za Šverka in Kozloviča. Že uvod je nakazoval na dober strelski večer in tesen rezultat. Prva četrtina se je zaključila pri 25:25, poleg zelo slabe igre v obrambi je izstopal Hodžić s tremi trojkami. Do polčasa se pristop v obrambi ni spremenil, popustili smo v napadu ter domačim omogočili prednost štirih točk na polčasu. V nadaljevanju smo se zbrali popravili obrambno igro ter se najprej približali na točko zaostanka ob koncu 3. četrtine. V zadnji četrtini je Luka Krmac najprej povedel ekipo v vodstvo, ki so ga vztrajni domači v dveh minutah pretopili v njihovih +9. Upanje za zmago je povrnil Karan s šestimi zaporednimi točkami, nato je dodal še trojko. V zadnje dve minuti smo vstopili z -6, a sta trojki za podaljšek dodala še Hodžić in Krmac, slednji si je poškodoval gleženj na uvodu podaljška. V podaljšku smo takoj povedli in mirno pripeljali tekmo do konca.

Ivančna Gorica - Portorož 95-101 (25:25, 24:20, 19:22, 19:20, 8-14)

Nastopili so: Tumpić Bordon 12 (1T, 1:2), Stojanov, Pišot 9 (1:2), Semanić, Krmac 15 (1T, 4:5), Fischione 11 (1T), Karan 27 (2T, 7:8), Topčievski 4 (4:4), Gulič, Hodžić 23 (4T, 3:3)

Poleg že omenjenih je potrebno pohvaliti Fischionea in Topčievskega za skok in borbo. Fante v nedeljo ob 17:00 v ŠD Lucija čaka obračun proti ekipi Grosuplja.

Izjava po tekmi Žiga Fischione: "Tekma proti Ivančni Gorici je bila že od samega začetka napeta. Vedeli smo, da nas čaka težek obračun proti ekipi, ki letos še ni doživela poraza. Do polčasa smo imeli težave v obrambi, ampak smo po polčasu vstopili na igrišče in igrali korektno obrambo. Tekma je končala izenačeno in so sledili podaljški, kjer smo izgubili Luka Krmaca zaradi poškodbe. Verjeli smo drug v drugega in ekipno pokazali da smo sposobni zmagat. Čestitke ekipi in Ivančni Gorici za dobro in napeto igro."

STATISTIKA TEKME NA TEJ POVEZAVI

Start a Conversation

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja